Nu har vi spenderat 5 dagar i Hong Kong, och ändå hunnit med sjukt mycket! Fjärde dagen startade vi med eggtarts till frukost vid vattnet innan vi tog oss över med färjan till Hong Kong island. Där tog vi bussen, istället för spårvagnen, upp till Victoria Peak. Där hade vi utsikt över hela staden och följde en promenad runt peaken så då kunde man se flera delar! Att testa bubble tea stod också på schemat, det var spännande men inte fantastiskt gott. 

Senare delen av kvällen promenerade vi runt mest, vi letade efter en restaurang med Michelin-stjärna, men det visade sig att vi var på helt fel ställe så istället åt vi på en restaurang som i alla fall har samma ägare som Michelinstället. 

Igår, sista dagen, tog vi oss iväg tidigt för att äta pineapple buns till frukost. En pensionerad lokalbo började prata med och hjälpte oss beställa, vilket nog var bra eftersom de anställda var rätt otrevliga. Dessa buns var sjukt goda! Typ som en semla med smör, vad kan gå fel liksom? 

Efter frukosten tog vi tunnelbanan ut till Lantau, och sedan bussen upp till Ngong Ping för att se Big Buddha. Här tog vi också en lång hajk, dryga 500 meter i höjdmeter. Efter pausen på toppen på berget märkte vi att vi är lite närmare ekvatorn än vi trodde, jag hade glömt solskydd så jag har en snygg tomatröd färg i ansiktet. Känns bra osv. Måste verkligen lära mig till Filippinerna - som vi precis kommit fram till!

Bilder: big buddha och hajken i lite random ordning. Att blogga från mobilen är inte alltid superlätt 
(null)

(null)

(null) (null)

Bild: Pineapple buns!! Värt att vakna tidigt bara för dessa alltså 
(null)

Bilder: från Victoria Peak 
(null)

(null)

(null)

Bild: cool ljusutställning fanns det att kika på i mörkret 
(null)



Avslutande Hong Kong

Asien Kommentera
Nu har vi spenderat 5 dagar i Hong Kong, och ändå hunnit med sjukt mycket! Fjärde dagen startade vi med eggtarts till frukost vid vattnet innan vi tog oss över med färjan till Hong Kong island. Där tog vi bussen, istället för spårvagnen, upp till Victoria Peak. Där hade vi utsikt över hela staden och följde en promenad runt peaken så då kunde man se flera delar! Att testa bubble tea stod också på schemat, det var spännande men inte fantastiskt gott. 

Senare delen av kvällen promenerade vi runt mest, vi letade efter en restaurang med Michelin-stjärna, men det visade sig att vi var på helt fel ställe så istället åt vi på en restaurang som i alla fall har samma ägare som Michelinstället. 

Igår, sista dagen, tog vi oss iväg tidigt för att äta pineapple buns till frukost. En pensionerad lokalbo började prata med och hjälpte oss beställa, vilket nog var bra eftersom de anställda var rätt otrevliga. Dessa buns var sjukt goda! Typ som en semla med smör, vad kan gå fel liksom? 

Efter frukosten tog vi tunnelbanan ut till Lantau, och sedan bussen upp till Ngong Ping för att se Big Buddha. Här tog vi också en lång hajk, dryga 500 meter i höjdmeter. Efter pausen på toppen på berget märkte vi att vi är lite närmare ekvatorn än vi trodde, jag hade glömt solskydd så jag har en snygg tomatröd färg i ansiktet. Känns bra osv. Måste verkligen lära mig till Filippinerna - som vi precis kommit fram till!

Bilder: big buddha och hajken i lite random ordning. Att blogga från mobilen är inte alltid superlätt 
(null)

(null)

(null) (null)

Bild: Pineapple buns!! Värt att vakna tidigt bara för dessa alltså 
(null)

Bilder: från Victoria Peak 
(null)

(null)

(null)

Bild: cool ljusutställning fanns det att kika på i mörkret 
(null)